5 Mayıs 2011 Perşembe

Fikir

Usame'nin öldürüldüğü evin etrafını medya mensupları sarmış. İçeri girilmesine izin verilmediği için çevredeki yapıların çatılarından görüntü almaya çalışıyorlar. Valla bırakın öldürülmesini adam var mı yok mu ben onu bile bilmiyorum. Zamanında birkaç video paylaşıldı internette aha bu Usame'dir diye sonra şöyle dedi böyle dedi diye haberler dışında birşey görmedim. Benim derdim Usame'yle değil. Evin etrafını çembere almış gazetecileri görünce dedim ki insan birşey uydurabilir, hükümetler, kurumlar birşeyler uydurabilirler. Peki bu uydurmacaları zihinlerde kim somut hale getirir? Kimin eliyle olur bu?
Medya bugün belki de hiç olmadığı kadar tetikçidir. Bu, yaptıkları haberlerden çok çok daha somut bir gerçektir.

20 Mart 2011 Pazar

BİR ÜLKEYE DEMOKRASİ NASIL GELİR?

Bir ülkeye demokrasi nasıl gelir?
Önce birileri parayı basar ülkede karışıklık çıkarır. Sonra o birileri vay bu ülkede neler oluyor sivil halka zulüm var derhal BM'de bir toplantı ayarlıyak der. BM çatısı altında toplanılır ve müdahale edilmeli denir. Ardından Nato'ya tilifon açılır ve ayar verilir. Nato bu durur mu füzeydi oydu buydu yardırır. Ülke dümdüz olunca aaa arazide müsaitmiş diyen BM ülkeye gelir. Sağı solu düzene koyduktan sonra ABD başkanına haber ederler buyrun bi kaavemizi için diye. ABD başkanı elbette ki ülkeye demokrasinin ayak bastığını müjdelemeye gelmiştir. Halk havalara uçar. Onlar havadayken altlarından zemin çekilir. Ondan sonra ne kadar derine düşeceklerini allah bilir.

3 Mart 2011 Perşembe

ENJOYMENT

TAKLA

Ara sıra fotoğraflarımı burada paylaşmak istiyorum.

TATLI TATLI / BKM 2010



'Eyvah Eyvah' isimli filminin setinden sürpriz bir şarkı çıktı. Filmin başrol oyuncuları Demet Akbağ ve Ata Demirer'in, birbirleriyle şakalaşırken mırıldandıkları sözler en sonunda gerçek bir şarkı oldu.

Yönetmen: MİTHAT İNANDIM
Kamera : TARIK BARUT
Kurgu : GÜVEN İNANDIM

EYVAH EYVAH 2 SOUNDTRACK - ATA DEMIRER - A BE KAYNANA / BKM 2011



'Eyyvah Eyvah 2' filminin soundtrack'inde yer alan 'A Be Kaynana' türküsüne klip çekildi. Filmin başrol oyuncusu Ata Demirer'in seslendirdiği türkünün klibinde, Geyikli halkı da gönüllü olarak rol aldı. Mithat İnandım'ın yönettiği klibin çekimi iki günde tamamlandı.

4 Şubat 2011 Cuma

Kayıtdışı

Belki Abdi İpekçi'nin öldürülmesiyle başlamıştır bu süreç. Yaşım yetmiyor anca okuduklarımdan biliyorum o dönemi. Ama bu memleketin basınında Ertuğrul Özkök'le başlayan kırılmanın canlı şahidiyim. Basında Ayşe Arman'ların falan ömrü uzun olmaz diyerek ve sanki yarın yok olacaklarmış gibi davranarak bugünlere kadar geldik. Şimdi daha beterleriyle bezenmiş vaziyette basın dünyası. Arka kapaklarında onların zırvalamalarının yazılı olduğu dvd'ler satılıyor bu ülkede. Ostim'de kayıtdışı patladı diye haber vardı geçen gün. Bugün Hıncal patlamış. Yazdığı hiçbir yazıyı okumamış, televizyonda ettiği hiçbir kelamı dinlememiş biri olarak diyorum ki kendisi benim için kayıtdışıydı. O zamanlar ¨Ama abi adam güzel yazıyor¨ diyen arkadaşlara soruyorum; bugün anladınız mı neden kayıtdışı olması gerektiğini.

30 Ocak 2011 Pazar

29 Ocak 2011 Cumartesi

Misira ne oldi?


Dünya bugünlerde iyice karıştı. Hepimiz bu olanların bir neticeye bağlanacağını aşağı yukarı sezinliyoruz. Ama gün geçtikçe bende ¨ Ulan bu heriflerin hakikaten ne halt yedikleri hakkında bir fikirleri yok ¨ görüşü öne çıkmaya başladı. Ve öyle acayip bir dönem ki bu, herşey gözler önünde oluyor. Saklı gizli hiçbir şey yokmuş gibi. Ama gözler önüne serilende kurgulanmış gibi duruyor. Yahu sebepler ve sonuçlar bu kadar ortada iken yapılacak şeylerde bellidir. Bu adamlar para ve güç mevzusunu o kadar abartmışlar ki artık ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor.

Hayatta kalmanın kuralları çok basittir. Kaynakları eşit paylaşırsan herkes doyar. Böyle gelirin % 80'ini, % 20 alıyor falan gibi durumlara hiç girmemek gerekir. Eğer girilirse en son Mısır'da olduğu gibi gelirin % 20'sini bile alamayan % 80 'nin kafası bunların bir tarafına girer. Şunu ifade etmek isterim ki bu tip bir penetrasyona da hoş bakılmaz.

Yepisyeni

Blogumun ilk dakikaları. Çok heyecanlıyım. Haydın hayıllısı... Yiihaaaaaaaa.